چه زمانی باید اسید اسکوربیک مصرف کنم؟
اسید اسکوربیک خوراکی چیست؟
همان ویتامین c بوده که در آب قابل حل است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید واقع می شود. ویتامین سی یا اسید اسکوربیک در مواد غذایی مانند کلم بروکلی، توت فرنگی، کیوی و… وجود دارد. اسید اسکوربیک خوراکی به صورت قرص، پودر، کریستال و.. در داروخانه ها یا فروشگاه ها به صورت آنلاین به فروش می رسد. هنگام خرید آسکوربیک اسید از اصل بودن آن مطمئن شوید. طعم این ویتامین اسیدی بوده و محلول آب و اسید اسکوربیک به دلیل خاصیت ضد کوریونیک که دارد، در معرض نور رنگ آن تغییر کرده و تیره می شود. این ویتامین در اب به راحتی قابل حل بوده اما در الکل به میزان ناچیزی حل می شود.
انسان ها نمی توانند ویتامین سی را تولید کنند، بنابراین برای دریافت این ویتامین باید مواد غذایی که سرشار از اسید اسکوربیک هستند را مصرف کنیم. مواد غذایی مانند: کیوی، کلم بروکلی، توت فرنگی و جوانه گندم، پرتقال، فلفل دلمه ای، و… دارای مقادیر زیادی از ویتامین سی هستند. همچنین این ویتامین در صیفی جات، سبزی های برگ دار سیب زمینی یافت می شود. ویتامین سی یا اسید اسکوربیک با افزایش سیستم ایمنی بدن، باعث پیشگیری از مبتلا شدن به سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماری های ویروسی خواهد شد. استفاده از این ویتامین به عنوان ماسک صورت، باعث می شود تا پوست در برابر آفتاب و آلو.دگی های محیطی محافظت شود.
فواید اسکوربیک اسید خوراکی برای بدن
اسید اسکوربیک خوراکی به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می شود و خواص زیادی برای بدن به همراه دارد. این ویتامین علاوه بر اینکه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، مزایای دیگری دارد که در ادامه خواهیم گفت. برخی از این مزایا موارد زیر هستند:
- درمان زخم معده ( اگر زخم معده بر اثر هلیکوباکترپیلوری باشد)
- پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های صفرا
- درمان عفونت لثه و آکنه
- اگر مادر اچ آی وی داشته باشد، با مصرف این ویتامین از انتقال آن به جنین جلوگیری می شود
- بدن را سم زدایی می کند
- عفونت های باکتریایی بدن را از بین می برد
- باعث کلاژن سازی در بافت های فیبری، استخوان ها و دندان می شود
این ویتامین پرخاصیت علاوه بر اینکه در مصارف تغذیه ای و بهداشتی مورد کاربرد بوده، در موارد تجاری نیز قابل استفاده است. بطور مثال اسید اسکوربیک را در نانوایی ها، نوشیدنی ها، تصفیه آب، فرآوری میوه، نگهداری گوشت و… استفاده می کنند. اسید اسکوربیک یا ویتامین سی، باعث ماندگاری بیشتر مواد غذایی شده و به همین دلیل در تجارت نیز از ان استفاده می شود. در ادامه این موارد را بیشتر توضیح خواهیم داد.
برای چه باید اسید اسکوربیک را خریداری کنیم؟
همانطور که اشاره کردیم، اسکوربیک اسید خوراکی تنها به عنوان مکمل غذایی مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه از این محصول در تجارت نیز استفاده می شود. ویتامین سی ( اسید اسکوربیک) باعث ماندگاری بیشتر مواد غذایی شده و به همین دلیل در موارد زیر کاربرد دارد:
- نانوایی ها: اسید اسکوربیک به دلیل اینکه ماندگاری مواد غذایی را بالا می برد، در نانوایی ها بسیار استفاده می شود. این ویتامین را یا مستقیما با آرد مخلوط می کنند یا در انتها به خمیر کلی اضافه می کنند. استفاده از اسید اسکوربیک در نانوایی ها باعث افزایش سوددهی، تولید نان در زمان کوتاه تر، ماندگاری بیشتر نان و در نهایت رضایت مشتری می شود.
- قصابی ها: گوشت اگر در معرض هوا قرار بگیرد شروع به اکسید شدن کرده و رنگ آن به قهوه ای تیره تغییر می کند. استفاده از گوشت اکسید شده برای بدن ضرری ندارد اما بسیاری از افراد مایل به خرید همچین گوشتی نیستند، بنابراین قصاب ها برای جلوگیری از اکسید شدن گوشت به آنها اسید اسکوربیک خوراکی می زنند تا گوشت تغییر رنگ ندهد.
- تصفیه آب: برای تصفیه آب آشامیدنی از کلر استفاده می کنند که همین ماده ممکن است ضرر هایی برای بدن به همراه داشته باشد. بهترین راه برای خنثی کردن کلر در آب، استفاده از اسید اسکوربیک است. این ویتامین با خاصیت شیمیایی که در دارد باعث از بین رفتن کلر در اب می شود.
- استفاده از اسید اسکوربیک در نوشیدنی ها: زمانی که می خواهند یک نوشیدنی تولید کنند، میوه ها را خرد کرده، صاف و پور می کنند و در آخر فیلتر می شوند. این مراحل مقدار زیادی از ویتامین سی موجود در میوه ها را از بین می برد؛ از این جهت برخی از تولید کنندگان نوشیدنی ها برای افزایش ویتامین سی در آب میوه های خود، اسید اسکوربیک را به ترکیبات نوشیدنی اضافه می کنند.
اسید اسکوربیک خوراکی به چه اشکالی فروخته می شود؟
بیشترین استفاده از اسید اسکوربیک در مکمل های غذایی و موارد بهداشتی است. این ویتامین بیشتر به صورت پودر، قرص جوشان، قرص و.. به فروش می رسد. همچنین اسید اسکوربیک را یم توانید به صورت سرم و کرم های پوستی خریداری کنید تا با خاصیت کلاژن سازی این ویتامین، پوستی صاف و زیبا داشته باشید. استفاده از این محصول در مدت زمان کوتاهی باعث زیبایی و جوانسازی پوست خواهد شد، همچنین اسید اسکوربیک با خاصیت هایی که دارد برای از بین بردن لکه های پوستی، آکنه و… مفید است.
اسید اسکوربیک را می توانید در مقیاس کم برای مصارف شخصی از داروخانه ها تهیه کنید. اما اگر می خواهید این ویتامین را در مقیاس های بزرگتر خریداری کنید، با نمایندگان فروش این محصول تماس بگیرید. خرید اسید اسکوربیک خوراکی را می توانید از طریق نمایندگان فرش این محصول انجام دهید. به دلیل نوسانات بازار، قیمت ویتامین سی را نمی توان به صورت دقیق بیان کرد. برای اطلاع از قیمت و چگونگی سفارش محصول، به سایت ما مراجعه کرده و در آنجا راه های ارتباطی با نمایندگان فروش وجود دارد.
دوز مصرفی اسید اسکوربیک در روز چقدر باید باشد که فرد دچار مسمومیت با این ماده نشود؟
ویتامین C یا اسید اسکوربیک در بسیاری از عملکردهای حیاتی از جمله متابولیسم و ایمنی نقش دارد. ما نمی توانیم ویتامین C را در بدن بسازیم، بنابراین باید آن را از منابع غذایی دریافت کنیم. این ماده در غلظت های بالا در بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه یافت می شود، همچنین در اکثر مولتی ویتامین ها و به عنوان یک مکمل تک ماده ای موجود است.
بسیاری از افراد مکملهای اسید اسکوربیک را در دوزهای بالا و غیرضروری برای پیشگیری یا درمان بیماریهای مختلفی که اثربخشی آن ثابت نشده است، مصرف میکنند. مکمل های ویتامین C برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و آرتروز، جلوگیری از آفتاب سوختگی و بهبود ظاهر چین و چروک ها مورد تبلیغ قرار گرفته اند. هیچ یک از این مزایای ادعا شده در مطالعات علمی تأیید نشده است.
شاید شناخته شده ترین و رایج ترین استفاده از ویتامین C با دوز بالا برای پیشگیری یا درمان سرماخوردگی باشد. اکثر شواهد نشان می دهد که ویتامین C با دوز بالا حداکثر یک روز سرماخوردگی را کوتاه می کند. در شرایط عادی، به نظر می رسد ویتامین C هیچ ارزش پیشگیرانه ای ندارد، اگرچه برخی مطالعات کاهش 50 درصدی خطر ابتلا به سرماخوردگی را در بین افرادی که ویتامین C مصرف می کنند در شرایط شدید گزارش کرده اند، به عنوان مثال، اسکی بازان، دوندگان ماراتن و سربازانی که در مناطق سرد مانند قطب شمال کار می کنند.
ویتامین C محلول در آب است، بنابراین هر مقدار اضافی آن معمولاً به جای ذخیره شدن در بدن، از طریق ادرار دفع می شود. تقریباً در هر مقدار از غذاها بی خطر است، و مکمل ها در مقادیر توصیه شده نیز برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته می شوند.
مقدار دوز مصرفی اسید اسکوربیک در روز
مقدار ویتامین C مورد نیاز یک فرد( دوز مصرفی اسید اسکوربیک ) به سن بستگی دارد. طبق وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، میانگین مقادیر توصیه شده روزانه برای سنین مختلف به شرح زیر است:
سن
0-6 ماه : 40 میلی گرم
7-12 ماه : 50 میلی گرم
1-3 سال : 15 میلی گرم
4-8 سال : 25 میلی گرم
9-13 سال : 45 میلی گرم
14-18 سال : مردان75 میلی گرم ، زنان 65 میلی گرم
بالای 19سال : مردان 90 میلی گرم ، زنان75 میلی گرم
زنان باردار 85 میلی گرم
زنان شیرده 120میلی گرم
افراد سیگاری 35 میلی گرم در روز بیشتر از افراد غیر سیگاری به ویتامین C نیاز دارند. اعتقاد بر این است که سیگار کشیدن بر ترجیحات غذاهای غنی از ویتامین C تأثیر منفی می گذارد. سطح سرمی ویتامین C در افراد سیگاری کمتر از افراد غیر سیگاری است. رژیم غذایی نامناسب افراد سیگاری نیز یک دلیل است. یک رژیم غذایی متعادل سالم می تواند دوز مصرفی اسید اسکوربیک کافی را تامین کند. میوه ها و سبزیجات بهترین منبع ویتامین C هستند.
منبع: