تاسیس رشتههای جدید نوآوری محور در دانشگاه امیرکبیر
رهایی خبر داد؛
رئیس دانشگاه امیرکبیر یکی از وظایف دانشگاههای بزرگ کشور را نوآوری در زمینه آموزش دانست و گفت: بر این اساس این دانشگاه تلاش داشته تا بر حسب نیازها رشتههای جدیدی را تأسیس کند و در این راستا امسال در رشتههای مهندسی معماری، اقتصاد انرژی و علوم شناختی برای اولین بار پذیرش دانشجو داشتیم.
به گزارش خبرگزاری آنا، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر توسعه فناوریهای طراحی هواپیما را از دیگر پروژههای این دانشگاه نام برد و یادآور شد: ما در گذشته هواپیمای ۱۵۰ نفره و اکنون هواپیمای ۷۲ نفره را در دستور کار داریم. همچنین سفینه حامل موجود زنده که جزء طرحهای موفق دانشگاه است.
وی یکی از وظایف دانشگاههای بزرگ کشور را نوآوری در زمینه آموزش دانست و گفت: بر این اساس این دانشگاه تلاش داشته تا بر حسب نیازها رشتههای جدیدی را تأسیس کند و در این راستا امسال در رشتههای مهندسی معماری، اقتصاد انرژی و علوم شناختی برای اولین بار پذیرش دانشجو داشتیم ضمن آنکه بر اساس اولویتهای کشور، رشتههای راهبردی تعریف کردیم که در زمینههای مانند فناوریهای ساخت افزایشی، آکوستیک و ارتعاشات، عصبی شناختی و علوم و فناوری کوانتوم رشتههایی است که امسال طراحی شده و دانشگاه برای اولین بار دانشجو پذیرفته و یا در حال پذیرش است.
رهایی یکی دیگر از زمینههای فعالیت این دانشگاه را توسعه دریا محور عنوان کرد و یادآور شد: هوا فضا و صنعت هوایی، فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی و کوانتوم و مهندسی انرژی تولید و فناوری فضایی ۴ زمینه اولویت دار این دانشگاه است که هم فعالیتهای تحقیقاتی مستقلی در دستور کار است و هم با همکاری صنایع مختلف طرحهای مختلفی اجرایی میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه در زمینه توسعه دریا محور اظهار کرد: همکاری گستردهای در حدود هزار میلیارد تومان قرار داد در سال جاری میان سازمانهای دریایی و دانشگاه منعقد شده است.
وی از همکاری این دانشگاه با وزارت صنعت و معدن و تجارت خبر داد و گفت: در سال قبل این همکاری در زمینههای طراحی هواپیما، شناورها و هوش مصنوعی و معدن بوده که موافقت نامه ۳ ساله منعقد شد و منشا تولیدات در دانشگاه خواهد شد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای بزرگ تکالیفی در زمینه همکاریهای بین المللی دارد یادآور شد: برگزاری دورههای مشترک، انعقاد بیش از ۲۱ تفاهم نامه با مجموعههای علمی در زمینههای آموزشی و پژوهشی در دنیا منعقد شده و هم اکنون تعداد قابل توجهی دانشجوی خارجی در سطوح تحصیلات تکمیلی در دانشگاه حضور دارند و مشغول به تحصیل هستند.
وی ایجاد ارتباط نزدیک با خانوادههای دانشجویان را از ابتکارات بخش آموزشی دانشگاه دانست و گفت: درسی با عنوان درس مهارتهای زندگی را برنامه ریزی کردیم که امسال ارائه میشود.
رهایی اضافه کرد: فعالیتهای در زمینه توسعه فضاهای ورزشی فراهم شده تا دانشجویان اوقات فراغت خود را در این بخش سپری کنند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: همچنین خوابگاههای دانشگاه آماده شده و افراد متقاضی میتوانند از آن بهره برداری کنند. یکی از فعالیتهای دیگر این دانشگاه توسعه پارک علم و فناوری است که در این زمینه ناحیهای را در اطراف دانشگاه تعریف کردیم و این پارک متشکل از ۲۰۰ شرکت پیش رشد، رشد و دانش بنیان است.
رهایی از ارائه مشوقهای تحصیلی مانند تحصیل همزمان در دو رشته خبر داد و گفت: تغییر رشته در سطوح مختلف بر حسب معدل دانشجویان و ورود به تحصیلات تکمیلی برای دانشجویان ممتاز از دیگر مشوقها است.
وی ۱۸ انجمن علمی را از دیگر بخشهای این دانشگاه دانست و گفت: مشارکت دانشجویان در این انجمنها امکان حضور در مسابقات را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه از دانشجویان خود انتظاراتی دارد، خطاب به دانشجویان جدید اظهار کرد: دانشگاه سطح علمی بالایی دارد و از همه شما انتظار میرود که به محیط آموزشی دانشگاه خود را تطبیق دهید. برای موفقیت در زمینههای تحصیلی نیاز به برنامه ریزی است و هر کدام از شما برنامه فعالیت علمی داشته باشید تا بدانید که چه زمانی دروس را فرابگیرید تا خود را آماده کنید برای ورد به آینده.