روابط عمومی/یزد استاندار یزد با بیان این که شعار امسال تجمیع شده شعار سالهای گذشته است، تحقق آن را از مسیر دانایی و توانایی با مشارکت عمومی دست یافتنی خواند.
«مهران فاطمی» عصر امروز پنجشنبه دوم فروردین ۱۴۰۳ در نشست مشترک با فعالان عرصه تولید استان یزد که با موضوع شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، اظهار کرد: توقع نداریم در همین مدت کوتاه از نامگذاری سال، به نقشه راهی برای استان جهت تحقق آن دست یابیم ولی برگزاری این جلسه ناشی از اهمیت این موضوع برای حرکت رو به جلوست.
وی با تاکید بر این که فرمایشات مقام معظم رهبری را بر خودمان واجب شرعی و قانونی می دانیم و تمام توان خود را برای تحقق آن بکار خواهیم بست، افزود: خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ که به عنوان «سال تولید و دانشبنیانها و اشتغالآفرین» نامگذاری شد، استان یزد علاوه بر ثبت بالاترین رشد اقتصادی کشور، در دو مولفه دیگر نیز جایگاه مطلوبی را کسب کرد.
استاندار با بیان این که سال گذشته با مسیر سختی برای تحقق شعار سال مواجه بودیم، گفت: هرچند استان در تحقق رشد اقتصادی و تولید مشکل آنچنانی نداشت ولی در مهار تورم با مشکلاتی مواجه بود ولی با همدلی و رجوع به جامعه دانشگاهی، توانستیم در این بخش نیز به صورت معناداری اثربخشی را شاهد باشیم.
وی با اشاره به راه اندازی رصدخانه تورم در استان یزد، گفت: این رصدخانه باعث برخی مداخلات استانی در جهت مهار تورم شد به طوری که اکنون در تورم ماهانه، یزد در رده استان ۲۹ کشور قرار دارد.
فاطمی بیان کرد: مهار تورم استان نشان دارد که اگر اعتقاد، دانش و عزم در کنار همدلی و هم افزایی همه بخشها وجود داشته باشد، شاهد اثرگذار باشد لذا امسال نیز باید از مسیر دانایی و توانایی با مشارکت عموم مردم و جوامع نخبگانی و کارآفرینی و اقتصادی استان برای تحقق شعار سال تلاش کنیم.
وی با اشاره به این که شعار امسال به نوعی تجمیع شده تمام شعار سالهای گذشته مقام معظم رهبری خواند و گفت: قطعاً برای تحقق شعار امسال نیازمند نوآوری، اصلاح الگوی مصرف و بهرهوری، جهاد اقتصادی، حمایت از تولید داخلی، عزم ملی و مدیریت جهادی، همدلی و هم زبانی، رونق تولید و مهار تورم با عزم و اراده مردم هستیم و باید به تمام این مولفهها توجه کنیم و مصادیق مشارکت مردم در این حوزهها را احصا و تبدیل به برنامه کنیم.
استاندار در ادامه بر لزوم گفتمان سازی شعار سال تاکید کرد و با بیان این که مردم باید نسبت به تحقق شعار سال احساس مسئولیت کنند، گفت: باید درک مشترکی از شعار سال ایجاد شود و در قالب کمیتهای به مردم اطلاعرسانی شود.
وی لزوم مدل سازی در این حوزه براساس طرحوارههای نخبگان و فعالان توسط یک کمیته علمی را یاداور شد و افزود: کمیته سوم نیز باید به موضوع عملیاتی کردن برنامهها و طرحهای مصوب و حمایت از آنها بپردازد.
فاطمی از شکل گیری شورایی در استان به ریاست خود در این راستا خبر داد و در ادامه به برخی برنامههای اولویت دار استان در سال جاری اشاره و تصریح کرد: نزدیک به ۱۰ همت دارایی مردم در قالب سهام عدالت یعنی ۴۷۵ هزار نفر از مردم یزد تاکنون معطل مانده بود که در این راستا مجوز فعال سازی شرکت سهام عدالت استان کسب و نسبت به آن اقدام خواهد شد.
وی با بیان این که تقویت تعاونیها با مدلهای جدید را امسال دنبال خواهیم کرد، تاکید کرد: بهترین مسیر مردمیسازی اقتصاد را مسیر تعاونی میدانیم لذا باید سهم تعاون در اقتصاد را به ۲۵ درصد افزایش دهیم.
استاندار عنوان کرد: معتقدیم مردم در واگذاری معادن استان باید منتفع شوند و براساس مدلهایی که در این زمینه طراحی خواهد شد، اقدام میکنیم.
وی با بیان این که یزد استان هدف بهرهوری کشور شده است، گفت: طرحهای یزد بهره ور مصوب شده که اجرای آنهه موجب صرفهجویی در استان به میزان ۱۷ همت خواهد شد لذا با جدیت اجرای آنها را در یزد دنبال میکنیم.
فاطمی یکی دیگر از برنامههای اولویت دار سال جدید را موضوع تامین مالی استان اعلام و تصریح کرد: اولین سکوی تامین مالی و شرکت تامین سرمایه استان با ایجاد بانک استانی در سال جاری دنبال خواهد شد.
وی از اهتمام استان به راه اندازی واحدهای راکد و تکمیل واحدهای فعال با زیر ظرفیت در سال جاری خبر داد و تامین و توسعه زیرساختهای سرمایهگذاری مخصوصاً در شهرستانهای کمتر برخوردار و تقویت سرمایه گذاری خارجی در استان با راه اندازی اولین شهرک سرمایه گذاری غیردولتی از دیگر برنامه های مورد تاکید استان در سالجاریست.
استاندار با اشاره به تاکید استان بر اجرای نهضت ملی مسکن در استان به عنوان یک ابرطرح اقتصادی عمرانی، گفت: ۶۰ هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در استان یزد با هزینه حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان در حال ساخت است که ۶۰ هزار میلیارد تومان آن آوردن مردم و مابقی تسهیلات دولتی است و امیدواریم روی موضوع تورم نیز تاثیر مثبت بگذارد.
فاطمی در پایان از اهتمام استان به موضوع تقویت صادرات و توسعه دیپلماسی اقتصادی استان در سال جاری خبر داد و گفت: معتقدیم که اگر همدلانه و با همزبانی و نگاه خدمت به مردم و ماندگاری یزد عزیز که بیش از ۳۰۰۰ ساله به همت دیانت و تلاش مردمش همچنان باشکوه ایستاده است، برنامه ریزی داشته باشیم و از دعواهای سیاسی بی حاصل دوری کنیم، حتماً خداوند نصرت و برکت خود را بر این استان نازل خواهد کرد.
«غلامرضا حسنپور» رییس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور نیز در این نشست، وظیفه بسیج را که در دوران دفاع مقدس توسط فعالان اقتصادی، پشتیبانی میشد، در حال حاضر که فعالان اقتصادی افسران جنگ اقتصادی امروز کشور هستند، پشتیبانی و حمایت از این بخش خواند.
وی در ادامه با بیان این که معتقدیم تولید ثروت، عبادت است، گفت: وظیفه بسیج حمایت از تمام ارکان تولید و در تمام بخشها برای تامین سود در کشور است.
حسن پور با برشمردن چهار دسته تولید اعم از بزرگ، متوسط، کوچک و خرد و خانگی، اظهار کرد: باید دید که کشورهای بزرگ از کدام دسته تولید آغاز کردهاند تا به همین سمت حرکت کنیم.
وی بر لزوم بهبود حال بازار کشور به عنوان لازمه موفقیت در سایر بخشهای اقتصادی کشور تاکید و عنوان کرد: پیگیر راهاندازی اتحادیه بین المللی تجار امین به ویژه با مشارکت ۱۵ کشور همسایه با توجه به جمعیت قریب به ۶۰۰ میلیون نفری این کشورها برای تقویت بازرگانی کشورمان هستیم.
این مسئول با اشاره به این که ۹۵ درصد از تولید پوشاک کشور در واحدهای صنفی کوچک در حال تولید است، گفت: باید در بخشهایی مانند پوشاک این زنجیره جهش تولید شناسایی شود و با تقویت شرکتهای مدیریت صادرات با حضور مردم، در این رابطه گام برداریم.
وی همچنین با بیان این که اقتصاد نیاز به پیوست فرهنگی دارد، بر لزوم اهتمام به سایر ابعاد اقتصاد از جمله موضوع انرژی و سایر بخشها نیز تاکید کرد.
حسن پور در پایان نمونه موفق در تحقق جهش تولید را مربوط به تامین ماسک خواند و گفت: جهش تولید اتفاق افتاده در این رابطه باعث شد تا قیمت ماسک در کشور به تدریج کاهش یابد و حتی موفق به صادرات در این بخش شویم.
در این نشست برخی اساتید دانشگاهی و فعالان اقتصادی استان، نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص تحقق شعار سال مطرح کردند.
انتهای پیام