جایگاه پنجم دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بندی سایمگو

جایگاه پنجم دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بندی سایمگو

دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بندی سایمگو، رتبه اول کشور و پنجم خاورمیانه را کسب کرد.

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست خبری تبیین دستاوردها، پیشرفت ها و سیر صعودی رتبه علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در رتبه بندی سال ۲۰۲۴ سایمگو، دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه اول را در بین همه دانشگاه‌ های کشور به دست آورد که این رتبه در جهان 452 و در خاورمیانه با یک پله صعود درخشان در جایگاه پنجم است.

وی دانشگاه علوم پزشکی تهران را نماد آموزش عالی کشور دانست و افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران دستاورد‌های بزرگی داشته و طی ۲۰ سال اخیر در ارزیابی‌های وزارت بهداشت، رتبه اول پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را کسب کرده است.

قناعتی با اشاره به کسب رتبه نخست دانشگاه در حوزه فناوری و تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه فناوری و تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی، طی ۴ سال اخیر با فاصله بسیار زیاد نسبت به سایر دانشگاه ها، رتبه اول را کسب کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این موفقیت‌ها درحالی حاصل شده که دانشگاه علوم پزشکی تهران فقط حدود ۹ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور را دارد، گفت: باوجود این تعداد عضو هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، نزدیک ۳۰ درصد مقالات دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را تولید می‌کند و ۳۵ درصد استنادات دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این یعنی اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران حداقل ۵ برابر بیشتر از میانگین کشور مقاله می‌نویسند.

 قناعتی با اشاره به رتبه دانشگاه در سال ۲۰۲۴ سایمگو، گفت: در تازه‌ترین گزارش سایمگو دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بین کل دانشگاه‌های کشور، رتبه اول و در سطح خاورمیانه رتبه ۵ را کسب کرده است. این دانشگاه، در حوزه پزشکی رتبه ۱، داروسازی رتبه ۵، دندانپزشکی رتبه ۲ و در حوزه‌های بیوشیمی، روانپزشکی و روانشناسی رتبه ۶ را به دست آورده است.

رئیس دانشگاه در پاسخ به پرسشی که اخیرا خبری مبنی بر افت ۲۰۰ واحدی از رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است، گفت: این خبر درست و مربوط به افت رتبه دانشگاه در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) است. معیار رتبه بندی پایگاه‌ای اس سی که از آن به عنوان پایگاه استنادی جهان اسلام یاد می‌شود، بر اساس «مجلات داخلی» است. درحالیکه اغلب مقالات ما در نمایه‌های بین المللی چاپ می‌شود و این بدین معناست که کیفیت مقالات اساتید دانشگاه بالا و در حد بین المللی است. در نتیجه تعداد مقالات منتشر شده در آی اس سی کاهش پیدا کرده است. 

قناعتی کاهش این رتبه را نشان از افزایش کیفیت پژوهشی دانشگاه دانست و ادامه داد: این رتبه در واقع نشان دهنده رشد کیفی پژوهشی در دانشگاه است و استقبال مجلات بین المللی از مقالات دانشگاه بیشتر شده است.

وی با اشاره به پیشرفت‌های فناوری و افزایش وسعت پارک علم و فناوری شهید سلیمانی، افزود: به شهر علم شهید سلیمانی از طریق وقف ۸ هکتار دیگر اضافه کردیم و امیدواریم این مرکز به زودی به بزرگترین پارک فناوری نظام سلامت کشور تبدیل شود.

قناعتی شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در سبطین را از موفقیت‌های دانشگاه دانست و گفت: در زمینه بین المللی در کشور عراق شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران را با نام دانشگاه سبطین راه اندازی کردیم. این دانشگاه یک ریال برای ایران هزینه ندارد، ایران مدیریت علمی آن را بر عهده دارد و مدرک دانشگاه علوم پزشکی تهران به فارغ التحصیلان اعطا می‌شود. متقاضیان تحصیل در دانشگاه سبطین از طریق کنکور عراق وارد این دانشگاه می‌شوند.

وی با اشاره به چالش‌های انتشار مقاله در مجلات بین المللی، این چالش‌ها را از عوامل بازدارنده سرعت رشد پژوهشی دانشگاه بیان کرد و گفت: تحریم علمی سبب شده، برای چاپ مقاله در مجلات بین المللی نسبت به ۴ سال گذشته، با محققان سختگیرانه‌تر برخورد شود. در غیر این صورت ما می‌توانستیم با سرعت بالاتری در امر چاپ مقالات رشد داشته باشیم. 

رئیس دانشگاه با بیان اینکه لابی‌هایی در دنیا مانع چاپ و رشد مقالات شده است گفت: اگر اجازه می‌دادند واقعیت علمی ما به دنیا عرضه شود، حداقل رتبه علمی ما در شانگهای به ۲۰۰ می‌رسید ولی اکنون توانسته ایم رتبه پیشین خود را در شانگهای حفظ کنیم.

قناعتی گفت: در سال ۲۰۲۳ تعداد ۶۷۲۰ مقاله در پایگاه اسکوپوس داشتیم. ۶۵ عضو هیات علمی دانشگاه ما در بین پژوهشگران یک درصد هستند و ۲۳ درصد پژوهشگران یک درصد پراستناد علوم پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. این درصد سه برابر دانشگاه‌های دیگر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره شرایط دستیاران پزشکی و مسائل و مشکلات رزیدنت ها، گفت: براساس مصوبه هیات دولت محترم ۴۵ درصد به دریافتی دستیاران اضافه شد. سال ۹۰ دریافتی K جراحی، ۳۰ هزار تومان بود و امسال با این افزایش به ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد. این در حالی است که از سال ۹۰ به بعد و طی این ۱۰ سال فقط ۵ هزار تومان به K جراحی اضافه شده بود.

وی درباره ماجرای بازنشستگی اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: دانشگاه بالغ بر ۲ هزار هیات علمی دارد و طبق قانون هیات امنا می‌تواند اساتیدی که به سابقه بازنشستگی رسیده اند را در دانشگاه حفظ کند، از این جهت اسامی حدود ۸ استادی که موعد بازنشستگی آنها رسیده بود، اما به ماندن در دانشگاه تمایل داشتند را برای کسب مجوز به هیات امنا بردیم. ۷ استاد مجوز گرفتند و یک استاد نگرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه روند بازنشستگی اساتید دانشگاه روال طبیعی مانند سال‌های قبل داشته و تغییر نکرده است، افزود: هر سال ۳۰ تا ۴۰ نفر بازنشسته می‌شدند و امسال نیز همین تعداد بازنشسته شدند. ما هیچ بازنشستگی اجباری نداشتیم. برخی همانند دکتر هومن علیزاده در آمریکا استاد شده و سه ساله به دانشگاه ما نیامده بودند. طبق قانون وقتی استادی سه ماه غیبت داشته باشد باید به هیات تخلفات معرفی شود. ایجاد انضباط در دانشگاه برای من مهم بود. افرادی بودند که اسمشان به عنوان استاد دانشگاه بود، اما به واقع در دانشگاه نبودند.

وی ادامه داد: برخورد با تخلفات پزشکی برایمان مهم است، البته خوشبختانه عموم همکاران در سطح دانشگاه مقید به حفظ ارزش‌ها بودند و اگر یک تا دو نفر تخلفی کرده اند با آنها برخورد جدی شده است.

قناعتی با بیان اینکه حتی یک نفر هم به دلیل بحران سیاسی سال گذشته از دانشگاه ما اخراج نشد، در خصوص بازنشستگی ملک زاده که پیش‌تر در مصاحبه‌ای از این امر اظهار ناراحتی کرده بود، گفت: وزیر محترم بهداشت با بازنشستگی ایشان مخالفت کردند.

وی با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی تهران بالغ بر۱۵۰۰ دانشجو از ۵۱ کشور داریم و ۷ برابر ظرفیت خود در این زمینه هم متقاضی داریم، گفت: مرکز فناوری دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۵۳ درصد دارو‌های سرطان کشور را تولید می‌کند که این ظرفیت تقریبا دو برابر خواهد شد. از طرف دیگر ما مرکز مشاوره دانشگاه را فعال کردیم؛ به طوریکه یک استاد ۷ تا ۸ دانشجو را تا آخر دوره زیر نظر می‌گیرد. از نهاد رهبری و امور فرهنگی خواهش کردیم این امر را رصد کنند و اخیرا هم انجمن اولیا و اساتید راه اندازی شده است.

قناعتی در پایان گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بندی رشته‌های موضوعی شانگهای در حوزه مهندسی زیست پزشکی موفق به کسب رتبه ۵۱ تا ۷۵ شده است و در حوزه علوم و فناوری‌های تغذیه در تراز ۱۰۱ تا ۱۵۰ و در حوزه علوم پرستاری رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان قرار گرفته است. سهم مقالات با مشارکت بین المللی از کل مقالات دانشگاه علوم پزشکی تهران به عدد ۳۶.۳ رسیده است که افتخاری برای کشور عزیزمان ایران است؛ همچنین در رتبه بندی نظام استنادی QS افتخار بزرگی در حوزه علمی آناتومی و فیزیولوژی با رتبه ۵۱ تا ۱۰۰ سال ۲۰۲۳ و رتبه ۲۰۹ حوزه موضوعی علوم طبیعی و پزشکی در جهان نصیب دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است.

گفتنی است، این نشست خبری با حضورحسین قناعتی، رئیس دانشگاه، علی اکبری ساری، معاون پژوهشی، محمد حسین آیتی، معاون بین الملل، ماشاالله ترابی، مدیر روابط عمومی و محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

دکمه بازگشت به بالا