هشدار نظام پزشکی نسبت به اجرای شتابزده طرح نسخه نویسی الکترونیک

شفاف در متن نامه شورای عالی نظام پزشکی به دکتر ابراهیم رئیسی آمده است: «براساس برنامه ششم توسعه و قانون بودجه سال جاری، نسخه الکترونیک اجباری است و مهلت هایی برای تکمیل فرآیند الکترونیکی تعیین شده است. نسخه برای اوایل دی ماه سال جاری برنامه ریزی شده است و با توجه به اینکه نسخه نویسی و نسخه الکترونیک تنها بخشی از طرح سلامت الکترونیک در ماده 74 قانون ششم توسعه به عنوان نمایندگان منتخب جامعه پزشکی است، ناقص و ناکارآمد هستیم. و بدون برنامه ریزی، به طور مختصر قابلیت اجرایی بعدی این طرح را برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات پیش آمده بیان می کند.

بر اساس ماده 74 قانون برنامه ششم توسعه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف مدت دو سال نسبت به ایجاد سامانه سلامت الکترونیک برای ایرانیان و مراکز بهداشتی درمانی، پزشک خانواده و ارجاع اقدام کند. این سامانه مبتنی بر فناوری اطلاعات است و با تعامل با کارت الکترونیک سلامت، خدمات بیمه شده را با حفظ محرمانه بودن افراد و امنیت داده ها از جمله:

1- اقدامات قانونی مورد نیاز برای دریافت گواهی ارزیابی ایمنی EFTA برای نسخه الکترونیکی سیستم های سلامت و تامین اجتماعی هنوز انجام نشده و مرکز راهبردی افتا علنا ​​اعلام کرده است که این سامانه ها از امنیت سایبری لازم برخوردار نیستند. (زمان مورد نیاز از شش ماه تا یک سال تخمین زده می شود.)

2- موضوع مهم «نسخه الکترونیکی» تصریح شده در این قانون متاسفانه هنوز اجرایی نشده و به نام کاربری و رمز ورود به سامانه بیمه پزشکان تبدیل شده است. لازم به ذکر است که بر اساس قانون بودجه سال جاری، پرداخت نسخه الکترونیکی شرکت های بیمه به صورت امضای الکترونیکی است که هنوز اخذ نشده است.

3- قبل از راه‌اندازی نسخه الکترونیکی، ایجاد و پیاده‌سازی دفترچه الکترونیک سلامت برای هر شهروند ایرانی ضروری است که این کار مهمی است و ورود کدگذاری خدمات سلامت در سیستم‌های بیمه نوین هنوز به طور شفاف و کامل اجرا نشده است. . بنابراین تبادل اطلاعات بین پزشکان و مراکز درمانی با کارت الکترونیک سلامت عملا غیرممکن است.

4- وجود کدهای دارویی متعدد و شناسایی دستی کدها توسط کارکنان پشتیبانی بسترهای الکترونیکی نسخه نویسی بدون خطا و ممکن است با تجویز پزشک در تضاد باشد که در موارد بی شماری به راحتی جان و سلامت بیماران را به خطر می اندازد.سایر موارد تشخیصی و درمانی وجود دارد. موارد مشابه با کدهای سرویس

5- پهنای باند و سرعت اینترنت به دلیل مشکلات زیرساختی موجود در حوزه فضای مجازی حتی در صورت اجرای 100 درصدی نسخه الکترونیکی برنامه، بیمه گذاران مواردی مانند قطعی برق و اینترنت را مد نظر قرار دهند. ، حملات سایبری، وقفه های فنی این امر منجر به قطع موقت خدمات از جمله مناطقی با دسترسی ناکافی به زیرساخت های ارتباطی یا سخت افزار لازم، مشکلات سالمندان و همکاران با تجربه با پزشکان و شناسایی با برنامه یا بیمارستان ها و مدارس شبانه روزی می شود. مراکز نگهداری از بیماران و تعداد زیاد مراجعه کنندگان در این گونه مراکز و نیاز به خدمات نوین در این زمینه و …. علاوه بر نسخه های الکترونیکی.

شایان ذکر است طبق قانون «بیمه دولتی» مصوب 1383، افراد باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

متأسفانه در حال حاضر هیچ یک از پیش نیازهای اجرای طرح انتقال الکترونیکی که به صراحت در متن قانون آمده است به طور کامل برآورده نشده است و نواقص زیادی در طراحی وجود دارد. بهره برداری از نرم افزار سایت مسائل حیاتی و مهمی را برای انجمن های تخصصی پزشکی و سازمان نظام پزشکی ایجاد کرده است که می توان به نیازهای کاربران متخصص، علایق بیماران، مدیریت اقتصادی سیستم، مدیریت زمان، دسترسی آسان و پیچیده اشاره کرد. ایجاد. سیستم یکپارچه ای برای همه بیمه ها و … مورد توجه قرار نگرفته و اجرای این طرح ناقص، ناکارآمد و عجولانه عملا به صورت جامع و ملی غیرممکن شده و با بحران بزرگ و خطرناکی مواجه هستیم.

در نهایت با در نظر گرفتن تمامی جوانب و همچنین مشکلات اصلی ذکر شده در سیستم های مختلف موجود، اجرای شتابزده این طرح نارضایتی گسترده بیماران، پزشکان، کلیه مراکز و موسسات بهداشتی دولتی و خصوصی را در پی خواهد داشت. اعضای نظام پزشکی در اقصی نقاط کشور خواهند بود، لذا به اتفاق آرا خواستار به تعویق انداختن اجرای همه جانبه این طرح حداقل شش ماه تا یک سال و رفع نواقص و مشکلات اساسی موجود و تصویب و تصویب هستند. چند کاغذ نسخ فیزیکی همراه با نسخه های الکترونیکی، تلاش برای اجرای تمامی پیش شرط های قانونی این برنامه و اجرای مرحله ای طرح مطابق با اولویت های ماده 74 قانون ششم توسعه، در شرایط اقتصادی، اجتماعی و شکننده فعلی. به دنبال اتخاذ تصمیمات عاقلانه تر برای جلوگیری از سوء استفاده علیه بی طرفان و دشمنان جمهوری اسلامی است. «

دکمه بازگشت به بالا