گلایه پرستاران از اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات / مهاجرت سالانه حدود ۲۰۰۰ پرستار از کشور

دستیار توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه پرستاران هنوز تعرفه خدمات پرستاری را دریافت نکرده اند، گفت: این موضوع دلیل گلایه پرستاران است و در حالی که پرستاران حتی مشغول به کار هستند. بیش از ظرفیت آنها این موضوع عامل ساییدگی است.

حمیدرضا عزیزی در گفتگو با روابط عمومی، وی درباره آخرین اخبار از اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری گفت: علیرغم اینکه مسئولان وزارتخانه از جمله وزیر بهداشت در شهریور ماه وعده داده بودند که هزینه خدمات پرستاری پرداختی را بر اساس تعرفه خدمات پرستاری پرداخت کنند. قانون تا پایان آن ماه، اما تا کنون در حال حاضر هزینه تعرفه خدمات رئالی به هواداران پرداخت نشده است و ما از این موضوع بسیار متاسفیم. این موضوع باید در وزارت بهداشت و وزارت بهداشت حل شود.

وی افزود: مقرر شد بودجه قانون تعرفه خدمات پرستاری در اختیار وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت قرار گیرد. همکاران ما از این موضوع بسیار ناراحت هستند. همه ما از وضعیت اقتصادی و اقتصادی کشور آگاه هستیم و معتقدیم برنامه و بودجه سازمان در زمینه پرداخت قانون تعرفه خدمات پرستاری با پرستاران مهربان نبوده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری از عدم توجه در سازمان برنامه و بودجه نسبت به اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری انتقاد کرد، هرچند دو سال از قانون اساسی می گذرد. مقام معظم رهبری علیرغم مقاومت هایی که در بدنه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم وجود داشت، کاندیداتوری خود را اعلام کردند، پزشکی تا روز پرستار یک ماه باقی مانده است، اتفاقات خوبی در این زمینه رخ خواهد داد.

و تاکید کرد: به نظر می رسد برخی از مسئولان حاضر به اجرای قانون قیمت گذاری خدمات پرستاری نیستند و علیرغم اینکه در دو سال و نیم اخیر بیشترین فشارها به جامعه پرستاری وارد شده است و ما همکارانش در مبارزه با کووید-19 با قدرت به مردم خدمت کردند، اما او دوباره نگاهی بی دقت کرد. از طرفی در ناآرامی های اخیر اورژانس ها و بیمارستان ها سخت تر شده اند و همکاران ما دوباره با تمام توان خدمت رسانی کرده اند اما متاسفانه این قانون به صورت پیش رونده اجرا نشده است که به نظر من. ، چیز خوبی نیست

عزیز در مورد وضعیت پرداخت مطالبات مداحان توضیح داد: برخی از دانشگاه ها نزدیک به یک سال در پرداخت قبوض خود تاخیر دارند. میانگین عدم پرداخت مطالبات دانشگاه های علوم پزشکی حدود هشت ماه است. اگرچه سطح عدم پرداخت مطالبات ممکن است کمتر از این باشد، اما به دلیل روش حسابداری سنتی، پرداخت های حرفه ای جزئی نیز داشته اند. این در حالی است که پرستاران ما در شرایطی مشغول به کار هستند که نسبت پرستار به تخت در کشور در مقایسه با دنیا بسیار پایین است.» و این در شرایطی است که استاندارد ما برای هر تخت بیمارستانی 2.5 پرستار است و این نشان می دهد که پرستاران ما حتی بیش از ظرفیت خود کار می کنند. این موضوع باعث فرسودگی طرفداران می شود و این افراد به دلیل آن نمی توانند سرویس مناسب را پیدا کنند.

وی در خصوص وضعیت مهاجرت مداحان نیز گفت: میزان مهاجرت تقریباً مشابه سال گذشته و حدود 2000 نفر در سال و به طور میانگین 200 مداح در ماه است. بخشی از مهاجرت با انگیزه خدمات است، که همکاران انتظار دارند به عنوان خدمات ارزشمند و مهمی که از طریق کسب دانش و مهارت ارائه می کنند، رفتار شود. اما متاسفانه در این زمینه ضعف داریم و همکاران ما راضی هستند.

پیام پایانی

خروج از نسخه موبایل