جایگزینی یکجا کِشتی در اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری آنلاین، جلال رحیم زاده با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی کشت خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات عمده بخش کشاورزی خرد شدن اراضی کشاورزی است که بهره گیری از روشهای مکانیزه نوین را در تولید محصولات کشاورزی با مشکل مواجه میکند. به دلیل مالکیت خصوصی اراضی کشاورزی، توسعه و ترویج یکجا کشتی و یا به عبارتی توسعه الگوی کشت یکسان در اراضی همجوار و بهره برداری جمعی کشاورزان، جایگزین مناسبی برای یکپارچه سازی اراضی است.
وی با بیان اینکه وجود واحدهای خرده مالکی و اراضی کوچک یکی از موانع اصلی توسعه کشاورزی محسوب میشود ادامه داد: در یکجا کشتی با حفظ مالکیت کشاورزان، میخواهیم الگوی کشت کنار یکدیگر قرار گیرد که این موضوع میتواند با سهولت بیشتری به تجمیع و یکپارچه سازی محقق میشود.
رحیم زاده با بیان اینکه شیوه یکجا کشتی علاوه بر مزایای تجمیع و یکپارچه سازی اراضی به افزایش تولید و کاهش هزینهها منجر میشود گفت: وجود اراضی خرده مالکی و کوچک، مانعی بزرگ برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و کاهش بازده تولید است و یکجا زراعی، راهکار اصلی توسعه کشاورزی پایدار به خصوص در دیمزارها است.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح یکجا زراعی، بهره وری زمینهای کشاورزی افزایش یافته و هزینههای تولید کاهش مییابد تصریح کرد: یکجا کشتی یا یکجا زراعی راهکاری نوین برای افزایش بازدهی زمینهای کشاورزی است و با یکپارچه سازی زمینهای کوچک و ایجاد مزارع بزرگتر استفاده از ماشین آلات کشاورزی، اجرای بهتر برنامههای کشت و تناوب زراعی و دسترسی آسانتر به خدمات فنی تسهیل میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: در یکجا زراعی بدون بر هم زدن مرزهای زراعی، کشاورزان میتوانند از تجربیات کشاورزانی که دارای مزارع بزرگتر بوده استفاده کنند و به دانش فنی خود بیفزایند و با تبادل تجربه و دانش به توسعه کشاورزی کمک کنند.
وی ادامه داد: افزایش بهرهوری تولید با مدیریت آسانتر و استفاده از فناوریهای جدید، کاهش هزینههای تولید با صرفهجویی در مصرف منابع و نهادهها، کاهش تکرار عملیات و هماهنگی در کاشت، داشت و برداشت، کاهش هدررفت منابع با مدیریت بهتر منابع آبی و جلوگیری از تخریب خاک، ارتقای اقتصادی و اجتماعی کشاورزان با افزایش قدرت چانهزنی و تعامل با بازارها و صنایع فرآوری، کاهش مهاجرت روستایی و افزایش دسترسی به زیرساختهایی مانند جاده، سامانههای آبیاری و انبار و حفظ و تقویت پایداری محیطزیست با کاهش تخریب منابع طبیعی و افزایش کارایی در کنترل آفات و بیماریها از مزایای بی شمار یکجا کشتی است.