چگونه برای مهاجرت اماده شویم؟

از گذشته مهاجرت تصمیمی غم انگیز اما سرشار از شور، اشتیاق و گاهی سردرگمی بوده است. هر شخصی برای مهاجرت دلایل خاص خودش را دارد. اما می توان احساس کرد که عدم وجود شرایط مناسب زندگی در وطن، گرفته می شود. اگر تصمیم به مهاجرت دارید، قبل از شروع مهاجرت به این نکات توجه کنید. دل کندن از کشوری که در آن متولد شده ایم و شروع زندگی دوباره و موفق در دیاری غریب کار دشواری است و هر کسی که تصمیم به این کار می گیرد کاملا بر سختی مهاجرت واقف است. افرادی که قصد مهاجرت دارند و تصمیمشان راسخ است با چند سوال بزرگ روبه رو می شوند.

برنامه ریزی برای مهاجرت |پشیمانی از مهاجرت نی نی سایت

باید بگوییم که برای تجربه لازم است کمی با دید بازتر به ماجرا نگاه کنیم و تا جایی که می توانیم خطرات و مشکلات پیش رو را به حداقل برسانیم. بدین منظور به بررسی برخی نکات مهم و تاثیر گذار که لازم است پیش از مهاجرت آن ها را در نظر داشته باشیم خواهیم پرداخت.

1. تصمیمی جدی بگیرید

اولین گام برای مهاجرت، داشتن تصمیمی جدی است؛ باید حتما پیش از شروع مهاجرت مطمئن باشید که تصمیم شما آن قدر محکم است که حاضر هستید به خاطر آن با تمامی مسائل و مشکلات دست و پنجه نرم کنید.

اگر اقدام به مهاجرت کرده و در بین راه پشیمان شوید و احساس کنید که انتخاب اشتباهی کرده اید بازگشت کمی سخت و پر هزینه خواهد بود. پس ابتدا از تصمیمتان مطمئن شوید.

2. چرا قصد مهاجرت دارید

قبل از اینکه بخواهید به مهاجرت فکر کنید، ابتدا باید دلایل مهاجرت کردن خودتان را بررسی کنید.

  • برای مثال به دنبال رفاه کاری بیشتر هستید یا به قصد ادامه تحصیل مهاجرت می کنید؟
  • لازم است دقیق و جزئی موضع خود را مشخص کنید مثلا پاسخ شما این است که برای تحصیل در دانشگاه های خوب و بین المللی قصد سفر دارید، اما آیا بعد از فارغ التحصیلی می خواهید به کشور مادری بازگردید یا خیر؟
  • آیا در کشور مبدا شرایط خوبی برای تحصیل نیست؟ آیا کشور مقصد از لحاظ آموزشی در سطح بسیار بالاتری قرار دارد؟ اصلا تحصیل چقدر در زندگی فعلی شما تاثیر دارد؟

این موارد گوشه ای از سوالاتی است که کمک می کنند هدف اصلی شما از رها کردن وطن و رهسپار شدن به سوی سرزمینی دیگر مشخص شود.

3. با استرس ها رو به رو شوید

برای مهاجرت علاوه بر نکاتی که باید در کشور مقصد در نظر داشته باشید و مشکلاتی که شاید در این کشورها با آن ها مواجه شوید باید در ابتدا با دو چالش بزرگ رو به رو گردید.

شغل خود را از دست می دهید: اگر شاغل هستید یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مهاجرت از همان ابتدای راه مد نظر داشته باشید این است که باید شغل خود را رها کنید. شغلی که با تلاش و کوشش به دست آورده اید و جزئی از زندگی روزمره ی شماست. اگر دلبستگی زیادی به محیط کار و شغل فعلیتان دارید لازم است کمی بیشتر فکر کنید.

باید در نظر داشته باشید که اگر به دلایل شخصی مانند ازدواج، شرایط بهتر تحصیلی فرزندتان و … بدون داشتن شغل در مقصد اقدام به مهاجرت می کنید با استرس و نگرانی زیادی رو به رو خواهید شد، آیا می توانید این نگرانی ها را پشت سر بگذارید؟

به خانه باز نخواهید گشت: رها کردن خانه و کاشانه ای که سال ها در آن زندگی کرده اید از سخت ترین کارهایی است که باید انجام دهید، جدایی از اقوام و دوستان و گام نهادن به دنیایی نو کار دشواری است. افراد زیادی به دلیل دلبستگی های عاطفی از مهاجرت منصرف می شوند.

پس با خود رو راست باشید و جواب محکمی برای این سوال که می توانند خانه و آشنایانتان را رها کنید یا خیر بیابید زیرا اگر وارد مراحل مهاجرت شوید پشیمانی در میانه ی راه هزینه و زمان زیادی را از شما خواهد گرفت.

هیچ دوستی ندارید: پیش از مهاجرت باید بدانید پیدا کردن دوستان جدید در کشوری دیگر کار دشواری ایست، شما حتما در زندگی روزانه نیاز به دوست را احساس خواهید کرد تا مسائل و مشکلاتتان را با او در میان بگذارید، این خلأیی است که بسیاری از مهاجران آن را احساس می کنند.

در سال های اخیر برخی از مهاجران از طریق آنلاین اقدام به پیدا کردن دوست در کشور مقصدشان می کنند که می تواند برخی مواقع راه خوبی باشد، اما موضوع این است که پیش از مهاجرت باید توجه کنید در ابتدا هیچ دوستی نخواهید داشت و این موضوع مهم تر از آن چیزی است که تصور می کنید.

4. چه بودجه ای را در نظر گرفته اید؟

از گام های نخستین برای مهاجرت این است که چه میزان بوجه ای دارید؟! باید به این سوال کاملا صادقانه پاسخ دهید و عددی که در نظر می گیرید مطابق با واقعیت و حساب بانکی شما باشد.

  • آیا به روش سرمایه گذاری می خواهید اقامت بگیرید؟ آیا بودجه ی شما برای این کار مناسب است؟
  • اگر نتوانید شغل مناسبتان را پیدا کنید، می توانید تا چه مدت با بودجه ی فعلی زندگی کنید؟
  • آیا می توانید از پس هزینه ی حمل و نقل، اجاره خانه و خوراک و پوشاکتان بر بیایید؟
  • باید به فکر هزینه هایی که گرفتن ویزای کاری و اقامت برای شما در پی خواهد داشت هم باشید.

در حقیقت میزان نقدینگی شما در امر مهاجرت از موضوعات بسیار مهم است و باید دقیق و با حوصله به بررسی این موضوع پیش از هر اقدام دیگری بپردازید.

5. ذخیره پول

چیزی که کاملا واضح است موضوع نیاز شدید به پول در مهاجرت می باشد، هر اندازه ای هم که برای مهاجرت پول کنار گذاشته باشید باز هم نیاز دارید که صرفه جو باشید زیرا به قول معروف حادثه هیچ گاه خبر نمی کند و احتمال این که بودجه ای که در نظر گرفته اید به گونه ای دیگر خرج شود همیشه وجود خواهد داشت.

در نظر داشته باشید که برای دست یابی به زندگی بهتر در حال مهاجرت هستید، نمی توانید غذا مصرف نکنید یا نیازهای اولیتان را برآورده نکنید چون ضرر بیشتری خواهید کرد و باید در طولانی مدت خرج بیشتری برای سلامتی و درمانتان خرج کنید.

پس همیشه بهتر است صرفه جو باشید و پول هایتان را ذخیره کنید. حتی گاهی لازم است عادت های همیشگیتان را کنار بگذارید مثلا اگر عادت دارید همیشه قهوه، شکلات یا خوراکی خاصی را مصرف کنید می توانید عادت هایتان را تغییر دهید.

6. انتخاب کشور مقصد

پس از پشت سر گذاشتن مرحله اول و مشخص شدن هدفتان از مهاجرت کمی کارتان آسان تر می شود. گام بعدی این است که با توجه به انگیزه و شرایط کنونی شما، قوانین کشور مبدا و مقصد، چند کشور را به عنوان مقصد پیش روی خواهید داشت.

برای مثال: برخی از کشورها در جستجوی نیروی کار و انسانی هستند پس پیدا کردن شغل مناسب در آن ها آسان تر است. برخی دیگر دانشگاه آداکنت قبرس دارای سطح بالایی است که با تحصیل در آن و قائداتا تلاش و کوشش پس از فارغ التحصیلی به فرد ماهری تبدیل خواهید شد.

بعضی کشورها شرایط خوبی را برای افراد کهنسال برای گذراندن اوقات بازنشستگی آرام مهیا می کنند. هر سرزمینی ویژگی های خاص خود را دارد و این نکته که هدف شما کاملا با مقصدتان همخوانی داشته باشد نکته ی حائز اهمیتی است.

علاوه بر این موارد باید نکات زیر را هم مد نظر داشته باشید:

  • همخوانی شرایط مالی کنونی با کشور مقصد.
  • همخوانی فرهنگ جامعه ای که قرار است در آن زندگی کنید با آداب و رسومی که با آن رشد کرده اید.
  • توجه به وضعیت بهداشت و درمان مقصد.
  • آشنایی با میزان مالیات و قوانین مقصد.
  • وضعیت تحصیلی جامعه.

7. چگونه کشور مناسب را برای مهاجرت انتخاب کنیم؟

توجه به وضعیت بهداشت و درمان مقصد: باید حتما از وضعیت بهداشت و درمان کشوری که می خواهید آن را به عنوان خانه ی همیشگی انتخاب کنید اطلاعات جامعی داشته باشید تا سلامتیتان در خطر نباشد. آب و غذای سالم، آب و هوای خوب و بدون آلودگی از نیاز های اولیه ی زندگی هستند، آن ها را از یاد نبرید.

وضعیت اقتصادی: با وضعیت اقتصادی مقصد حتما آشنا شوید. در سرزمین هایی که با بحران اقتصادی رو به رو هستند و یا دچار مشکلات حادی در این زمینه می باشند حتما کار شما بسیار دشوارتر خواهد بود و جوانب مختلف زندگی شما را با چالش درگیر خواهد کرد.

باید پیش از مهاجرت بدانید که میزان مالیات، وضعیت اقتصاد و تورم در کشور مقصد چگونه است و مناسب با شرایط شما هست یا خیر.

آداب و رسوم جامعه: پیش از مهاجرت در رابطه با آداب خاص منطقه ای که می خواهید در آن زندگی کنید آشنا شوید تا با تفکرات و عقاید شما همخوانی داشته باشد زیرا زمانی که به محلی دیگر مهاجرت می نمایید شاخص ترین امری که به چشمتان می آید فرهنگ جامعه می باشد.

توجه به اعضای خانواده: اگر به تنهایی مهاجرت می کنید تمامی مشکلات رو به روی شخص شما است اما زمانی که با خانواده قصد مهاجرت دارید اوضاع کمی پیچیده تر می شود. باید حتما شرایط تک تک اعضای خانواده را در کشور فعلی و مقصد بررسی کنید و مطمئن شوید در سرزمین آینده ی شما همه ی خانواده اوضاع و شرایط خوبی خواهند داشت.

هزینه ی زندگی چقدر است؟ با توجه به بودجه ای که دارید، نوع اقدامتان برای مهاجرت، هدف اصلی از مهاجرت و… باید بررسی کنید که چگونه هزینه های زندگی را پرداخت خواهید کرد. باید این نکته را در هنگام انتخاب مقصد در نظر داشته باشید.

وضعیت کار: هر نوعی که اقدام به مهاجرت می کنید؛ تحصیلی، سرمایه گذاری، روشهای شخصی همه و همه نیاز به تامین مخارج زندگی در آن ها مشترک است، شما پس از تحصیل نیاز به استخدام شدن دارید و یا شرایط باید به گونه ای باشد که سرمایه ی شما به بهترین نحو استفاده شود به همین دلیل باید از چگونگی وضعیت کار در کشورهایی که علاقمند به زندگی در آن ها هستید مطلع باشید.

هزینه ی مسکن: در کشورهای مختلف هزینه ای که باید برای مسکن پرداخت کنید متفاوت است، آیا توانایی زندگی در مکانی که اجاره خانه نسبت به درآمدتان بسیار بالا است را دارید؟ اگر بخواهید خانه بخرید چقدر هزینه در بر خواهد داشت؟ باید از وضعیت مسکن و این که قرار است کجا مستقر شوید به خوبی مطلع باشید.

8. انتخاب مشاور خوب

این روزها وکلا و مشاوران زیادی در حوزه ی مهاجرت فعالیت می کنند، اگر با روند و مراحل خارج شدن از کشور و اخذ اقامت آشنایی ندارید باید امور خود را به وکیلان مهاجرت بسپارید.

هزینه ی مشاوره در رابطه با مهاجرت بالاست و البته بستگی به میزان شهرت وکیل و کشور مقصد هم دارد، به همین دلیل برخی تصمیم می گیرند به تنهایی و بدون مشورت با وکیل اقدام نمایند که کار آسانی نیست.

توصیه می کنیم که از همان ابتدا با وکیلان مهاجرت مشورت نمایید که روند سریع تر و آسان تری را در پیش داشته باشید. انتخاب وکیل منصف و ماهر هم نقش بسیار مهمی در موفقیت مهاجرت شما دارد، پیشنهاد می کنیم از تجربیات دیگران در این زمینه استفاده کنید و بهترین و مناسب ترین مشهور را برای امر مهاجرتتان انتخاب نمایید.

دکمه بازگشت به بالا