با سلام , اخیرا کاربران زیادی از ما میپرسیدن که فیلترشکن ها چقدر امن هستن و اینکه آیا ما با نصبشون هک میشیم یا امنیت ما به خطر میفته یا نه؟درواقع انواع زیادی از فیلترشکن ها وجود دارن که ممکنه بعضی از اونها جاسوسی باشن یا بعضی از اونها ایمن..در واقع وقتی شما یه فیلترشکن رو نصب میکنید به اون نرم افزار یا پروکسی اجازه میدید داده های شما رو دریافت و به سرور دریافت کننده انتقال بده که با تونل شدن بین شما و آی پی فیلترشده باعث عبور شما از فیلترینگ میشه
هر پیامرسان یا وبسایت دارای یه پروتکل برای انتقال داده ها هست که https یا http هستن (پروتکل های بیشتری هم وجود دارن که مربوط بحث ما نیست)اگه یه وبسایت یا پیامرسان دارای پروتکل https باشه به این معنیه که با گواهی امنیتی ssl داده های شما رو تا رسیدن به مقصد رمزگذاری میکنه و فیلترشکن یا وای فایی که بهش وصل شدید نمیتونه پیام ها یا اطلاعات رد و بدل شده رو بخونه و مبحث رمزگذاری کردنشون هم یه کار سخت و پیچیدست..
اما اگه وبسایت یا پیامرسان شما از http استفاده کنه صاحبای فیلترشکن میتونن به طور کامل همه چت ها و داده های رد و بدل شدتون بین اون برنامه و شما رو مشاهده کنن. نکته ای که جالب است بدانید اینکه ممکنه با خرید vpn برای آیفون و نصب آن باعث هک شدن گوشی ایفون خود شوید و امنیت گوشی را به خطر بیندازید.
چه پیامرسان یا سایت هایی از http یا https استفاده میکنن؟
معمولا اکثر پیامرسان های خارجی مثل تلگرام یا واتساپ یا اینستاگرام از گواهی امنیتی ssl استفاده میکنن و دارای پروتکل https هستن بنابراین میتونید با خیال راحت برای استفاده از این پیامرسان ها هر نوع فیلترشکنی نصب کنید و خیالتون راحت باشه از امن بودن پیام هاتون..اما بعضی از پیامرسان های ایرانی یا حتی خارجی یا وبسایت های متفرقه ممکنه از http استفاده کنن که امنیت شما رو به خطر میندازن..
آیا با وجود گواهی امنیتی ssl ممکنه بازم یه فیلترشکن بتونه از ما جاسوسی کنه؟
بله ممکنه ولی نه از طریق داده های تونل شده! در واقع میتونن داخل خود نرم افزاری که نصب کردین یه تروجان قرار بدن واسه خوندن اطلاعات شخصی شما , پس بهتره در تنظیمات برنامه ها دسترسی اون فیلترشکن به قسمت های مختلف گوشیتون مثل فایل های شخصی یا sms ها یا مخاطبین و .. قطع کنید چون یه فیلترشکن هیچ وقت به این دسترسی ها نیازی نداره و اگه دسترسی داشت بهش شک کنید!!!راههای زیادی هست که به کمک آنها بفهمیم هک شده ایم یا نه؟ ولی برخی از راههای نفوذ هکرها به سیستم بسیار اعجاب انگیز هستند.
علامت هایی که نشان می دهند هک شده ایم:
• برخی از برنامه ها یا فایلها کار نمی کنند یا باز نمی شوند.
• برخی از فایلها بدون خواست و اجازه شما از سیستم پاک شده اند.
• رمزهای عبور عوض شده اند.
• برخی از اطلاعات کامپیوتر شما در شبکه (معمولا اینترنت) قرار داده شده اند در حالیکه شما اجازه این کار را نداده اید.
• برنامه هایی را در سیستم خود می بینید که خودتان آنها را نصب نکرده اید.
• در حالی که مشغول به انجام کاری هستید کامپیوتر شما مدام سعی دارد به شبکه متصل شود.
• محتویات فایلها بدون خواست شما تغییر یافته اند.
در صورتی که هر یک از نشانه های فوق را مشاهده کردید، گام های زیر بردارید :
گام 1: اگر گمان می کنید که هکر هنوز در کامپیوتر است، فورا اتصال خود را از اینترنت قطع کنید.
گام 2: بررسی کنید که آیا برنامه جدیدی (از قبیل برنامه های ضد ویروس یا ضد جاسوس) در سیستم نصب شده است یا نه. همچنین بررسی کنید که آیا برنامه هایی هستند که درست باز نشده یا اجرا نشوند؟
گام 3: کامپیوتر خود را به کمک یک برنامه آنتی ویروس یا ضد جاسوسی که به آن اعتماد دارید اسکن کرده و پاکسازی کنید. تاکید می شود که این کار را تنها توسط برنامه های مطمئن انجام دهید (از قبیل : Avast Home Edition, AVG Free edition, Avira AntiVir)
با انجام روش های بالا، به احتمال زیاد از دست هکر یا برنامه های مخرب خلاص خواهید شد. اما اگر هنوز هم نشانه هایی از هک شدن را در سیستم خود میبینید، به گام چهارم بروید :
گام 4: از فایلهای مهم خود بر روی CD یا DVD یا حافظه USB پشتیبان تهیه کنید.
اگر قبلا از وضعیت مطمئن ویندوز خود بکاپ گرفته اید، آن را با امکان System Restore ویندوز بازگردانی کنید تا سیستم شما به حالت قابل اطمینان قبلی برگردد.در غیر این صورت، اقدام به نصب مجدد ویندوز کنید.
چند توصیه:
• توجه داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است. بنابر این آنتی ویروس و نرم افزار های امنیتی خود را همواره آپدیت کنید.
• از فایلهای مهم خود (مثل عکسهای خانوادگی، مستندات) در یک درایو رمزنگاری شده USB پشتیبان تهیه کرده و به خوبی از آنها نگهداری کنید.
(از نرم افزار های امنیتی نیز می توانید برای رمزگذاری اطلاعات مهم مثل حسابهای بانکی و پسورد ها و … استفاده نمایید.)
• برای آنکه در هنگام هک شدن، مجبور به تعویض یا نصب دوباره ویندوز نشوید، از نرم افزار هایی که امکان تهیه پشتیبان و بازیابی ویندوز را دارند استفاده کنید.
• به هر سایت دانلودی اطمینان نکنید. سایت های دانلود غیر معتبر ممکن است خواسته یا ناخواسته حاوی فایل های مخرب و آلوده باشند.
چند هشدار:
• اگر سیستم خود را به طور مرتب کنترل نکرده و متوجه هک شدن آن نشوید، ممکن است کار به جایی برسد که اطلاعات مهمی را از دست بدهید که خسارت های مادی یا معنوی برای شما داشته باشد.
• در صورت برطرف نکردن مشکلات امنیتی که هکر برای سیستم شما ایجاد کرده است، ممکن است کامپیوتر شما به شکل یک Zombie در آید. یعنی کامپیوتری که هکر کنترل آن را کاملا به دست گرفته ، به کمک آن به سایر کامپیوترها یا شبکه ها حمله کرده و فعالیت های غیرقانونی خود را توسط سیستم شما انجام دهد.
خوشبختانه زمانی که گوشی شما هک میشود، نشانههای مشکوک و خاصی در آن نمایان میشود. برای شناسایی دقیق این نشانهها کافیست کمی درباره آن مطالعه کنید و از نشانههای بارز آن مطلع شوید.اگر با نشانههایی که در ادامه این بخش برای شما شرح میدهیم روبهرو شدید احتمال زیادی وجود دارد که گوشی شما هک شده است. اما باز هم نیاز است درباره آن تحقیق و بررسی کنید تا بتوانید درستترین تصمیم را بگیرید.
افت ناگهانی و غیر معمول عمر باتری گوشی
باتری گوشی نیز مانند سایر وسایل دیگر عمر مفید مشخصی دارد که ممکن است به وسیله عوامل مختلفی کاهش یابد. پس اگر باتری شما بهصورت ناگهانی و بعد از گذشت دوره کوتاهی غیرقابل استفاده شد، احتمال این را بدهید جاسوسی اتفاق افتاده است و شاید هک شده باشید.
افزایش حرارت باتری گوشی
افزایش درجه حرارت باتری گوشی حتی زمانی که از آن استفاده نمیکنید میتواند نشانه این باشد که داده اینترنت شما فعال بوده است و بیش از سرعت معمول در حال مصرف شدن است. اگر متوجه مصرف بیش از حد دادههای گوشی خود شدید احتمال این را بدهید گوشی شما هک شده است.